Categorieën
Analyses Meningen

De essentie van D66

d66toolset

Dit is het plaatje van een Amerikaanse ‘D-66 Gereedschap Set’, maar dan zonder gereedschap. Kwam ik tegen toen ik via Google op plaatjes zocht. Ik vond het zéér treffend voor wat D66 is: feitelijk een lege huls die steeds weer opnieuw gevuld wordt, naar gelang de stand van de vlag en de richting van de wind. En dit heb ik niet verzonnen. Ga zelf maar naar Google.com en vul ‘D66’ in als zoekterm in de plaatjeszoekmachine.

5 reacties op “De essentie van D66”

Zelf zei ik het drie jaar terug zo:

Mijn D66 heeft drie kernwaarden.

I D66 is een verzameling van onafhankelijke geesten.
Onafhankelijk in denken en doen maar altijd op basis van argumenten.

II De toekomst, de blik vooruit, de weerzin van symboolpolitiek en het niet willen verdoezelen van problemen maar ze bespreekbaar maken.

III Het kijken over grenzen, de wetenschap dat je de wijsheid niet in pacht hebt en dat het gras aan de andere kant van de grens soms groener is. We zijn pragmatisch genoeg om daar mee om te gaan.

Een blauwdruk geven is goedkoop, je kritiek is te gemakkelijk.

Ha Joris,

Hoe’st?

Ik moet helaas vaststellen dat je niet weerspreekt wat ik betoog. Sterker, je bevestigt dat eigenlijk alleen maar met je drie punten.

En D66’ers vinden kritiek sowieso altijd ‘goedkoop’ en ‘te gemakkelijk’, want het ligt ook áltijd genuanceerder voor D66’ers 🙂

Ha Kaj!

Het leven is prachtig, mijn kleine meisje is nu een maand oud en kicking!
Verder denk ik dat het goed is om je nek eens uit te gaan steken. Gewoon zeggen wat jezelf ergens van vindt, het debat aangaan en eventuele compromissen verdedigen.
D66 is geen religie, maar momenteel wel een bruisende club van enthousiaste mensen vol debat en gezelligheid!

Kom eens langs!

Jij bent papa? Leuk man, gefeliciteerd!

Goed dat je zegt dat D66 ‘momenteel’ een bruisende club is. Dat is D66 altijd in de oppositie, en we weten wat er gebeurt zodra D66 echt om een mening wordt gevraagd: like a flan in a cupboard, *ppppfffsssssjttt!*, loopt het leeg.

Net m’n D66-lidmaatschap opgezegd. Het probleem is dat ik het (soms zelfs heel erg) met de partij eens ben (soms uiteraard ook niet), maar dat ik in essentie D66’ers als groep niet vertrouw. Wie zegt me dat we, zodra de regeringsverantwoordelijkheid komt kijken, we niet weer in Brinkhorst/Dittrich/Vanderlaan-achtige baantjesjagerij en ruggegraatloosheid vervallen? Eerst zien, dan ga ik weer overmaken (of niet).

Reacties zijn gesloten.