DISCUSSIE: ‘HET MIDDEN ONVEILIG?’

De politiek van het ‘midden’ is nu even niet populair, zo lijkt het. De argeloze nieuwsconsument die de verkiezingen van de afgelopen twee jaar van een afstand bekijkt zou namelijk vrij snel tot de conclusie kunnen komen dat het, gezien de verliezen van de PvdA aan de SP, electoraal niet verstandig is om je als partij al de gematigd op te stellen. Immers, de PvdA blijft in de peilingen de kiezersgunst verliezen aan de SP. Toch klopt dat niet, want de conclusie dat ‘het midden’ op dit moment geen veilige optie zou zijn voor een partij wordt geloochenstraft door het CDA, dat weliswaar ook ietwat moest inleveren de afgelopen tijd, maar toch nog flink meer zetels heeft dan aartsrivaal PvdA. Dus hoe zit het nu? Hoe kan het dat de trend is dat middenpartij PvdA blijft verliezen van de SP, maar het CDA tegelijkertijd stabiel blijft? Bediscussiëer het hier in een nieuwe feature van deze blog: De Discussie, die plaatsvindt via de comments. Ik ben benieuwd!

2 reacties op “DISCUSSIE: ‘HET MIDDEN ONVEILIG?’”

  1. ik denk dat het CDA gewoon veel beter en veel harder campagne voert en dat de PvdA daar gewoon geen antwoord op heeft gehad tot nu toe.

  2. Het midden is niet onveilig, het gaat erom wie het midden op een bepaald moment bevolkt, en dan gaat het ook nog eens om de media en wie door die media bewierookt wordt. is het dan niemand opgevallen dat politisi die geen kritiek krijgen op tv het altijd goed doen?

Reacties zijn gesloten.