Pyromaan in ’t Zandt? Zelfs het leger wordt ingezet. Maar in Slotervaart…?

FirefireVreemd. Eén man steekt regelmatig lege schuren en leegstaade huizen in de fik ergens in Groningen, en de politie zet er een rechercheteam van 40(!) man op, mobiliseert een heel politiekorps, laat het dorp infiltreren door 10 ‘stillen’, en zelfs het leger wordt erbij gehaald met nachtzichtkijkers. De man wordt gepakt en de hele dag gaat het nergens anders over, van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat in alle nieuwsuitzendingen en actualiteitenprogramma’s. Dat was dus in en rond het dorp ’t Zandt, waar schuren in de regel veilig waren, want honderden meters verwijderd van woningen.

Maar nu! Wat nu als een tiental gefrustreerde etters in een dichtbevolkte woonwijk auto’s de fik steken die vlakbij een dichtbevolkt appartementencomplex staan? Dan wordt er géén 40-koppig rechercheteam op gezet, er wordt géén politiekorps gemobiliseerd, en er wordt al helemaal geen enkele soldaat bijgehaald. Resultaat: de politie heeft nog steeds niet achterhaald wie die auto’s nu precies in de fik heeft gezet. En als er al iemand gearresteerd wordt, dan staan ze binnen 24 uur toch weer op straat…

2 reacties op “Pyromaan in ’t Zandt? Zelfs het leger wordt ingezet. Maar in Slotervaart…?”

  1. De reden is nu duidelijk. Het onderzoek naar de brandstichter in ´t Zandt heeft 35000 manuren gekost. Er was daardoor minder tijd voor andere arrestaties, waardoor het plaatselijke korps nu hun prestatiebeloning dreigt mis te lopen. In Amsterdam was met vooruitziende blik besloten dat het effectiever is om verkeerd verlichte fietsers te bekeuren, dan brandstichters op te pakken. Zo behouden de agenten hun bonus, en is Slotervaart ook de komende jaarwisseling van vreugdevuren verzekerd.

Reacties zijn gesloten.