Categorieën
Featured

Tales From The Pipe: wijkcentrum doelwit bontkraagjes

Het is dan toch weer hommeles in de Diamantbuurt. Sinds kort bevindt zich aan het Smaragdplein ‘De Karaat’, een soort buurtcentrum waar mensen met klachten en opmerkingen over hun wijk terecht kunnen. En waar óók de wijkagent uitzicht heeft op een plein waar veel 14-jarige bontkraagjes zich kapotvervelen. En dus moet men aanstaande dinsdag voor de tweede keer een glaszetter laten komen.W
ant het zijn die 13- a 14-jarige bontkraagjes, gespuis van Marokkaanse afkomst, die het niet pikken dat een bromsnor de hele dag in gaten kan houden wat de bontkraagjes zoal doen in ‘hun’ wijk.

De bontkraagjes — capuchon omhoog, petje op — hebben het nu gemunt op het centrum. Er ging al een steen door een raam, en vrijdagavond ging er voor de tweede keer een steen tegenaan. Tegenaan, want inmiddels zit er een extra stevige glassoort in de sponningen die niet zomaar meegeeft.

Het doet allemaal een beetje denken aan de gebeurtenissen in 2004, toen een gezin aan het Smaragdplein werd weggepest. Daar zat een veel groter verhaal achter dan alleen een gezin dat zomaar, van de ene op de andere dag weggepest werd, maar toch: er is wederom iets loos in de Diamantbuurt.

Het is toch opvallend dat zoveel jochies verontwaardigd roepen dat er vooroordelen over ze zijn, terwijl ze zelf iedere keer zo hun best doen om die vooroordelen te bevestigen.

5 reacties op “Tales From The Pipe: wijkcentrum doelwit bontkraagjes”

*Het is toch opvallend dat zoveel jochies verontwaardigd roepen dat er vooroordelen over ze zijn*

En, heeft er iemand uitgezocht waarom of heeft men liever gewacht “totdat ze het natuurlijk verpesten”?

Vraag je je dat af bij elke crimineel, volgens mij niet.
Je dient je aan de regels te houden, iedere burger dient de wet te kennen. En mensen die daar niet mee om kunnen gaan, moeten aangepakt worden.
Verveling geeft geen recht op crimineel gedrag, net zo als afkomst geen recht geeft op een speciale behandeling.

Waarschijnlijk heb je gemist dat ik op een gestelde hypothese antwoordde.
Afgezien natuurlijk dat je wbt iedere enz. gelijk hebt, in de zin van die agent die zo’n riedeltje opdreunt als ik weer eens zonder blijkbaar verplichte legitimatie weg ben.
Maar inventariseren waarom een groep mensen ontevreden is, is nooit een slecht idee.

Reacties zijn gesloten.