Categorieën
Meningen

Hans van Baalen moet naar de dokter

VVD’er en Tweede Kamerlid Hans van Baalen moet nodig zijn hersenpan laten onderzoeken door een goede breinchirurg. De naar verluidt toch redelijk intelligente man presteert het namelijk om zichzelf in één column meerdere keren grandioos tegen te spreken.

In een column in Trouw, meer een soort dagboek van Van Baalen, houdt de lijstrekker voor de VVD in Europa een dagboek bij. In de editie van donderdag 14 mei valt hij Geert Wilders aan. Daar is niets mis mee, maar er zijn wel grote fouten te ontdekken in Van Baalen’s schrijfsel.

Ten eerste is Van Baalen de afgelopen maanden de eerste die roept dat het in de Europese verkiezingscampagne moet gaan om Europa, en de plaats van Nederland daarin. Hij hekelt Europese politici die expres Nederlandse politieke perikelen verwarren met Europese zaken, puur om stemmen te trekken.

Des te opmerkelijker dus dat Van Baalen zijn column begint met de oproep op voor de VVD in Europa te stemmen door zich af te zetten tegen het nationale beleid van het CDA in Nederland.

Mensen die genoeg hebben van het uitstel-/afstelkabinet van Balkenende kunnen op Van Baalen stemmen, zegt de VVD’er. Dat is misleiding van de kiezer. Mensen die niet beter weten, zouden door dit onverantwoordelijke Kamerlid misleid kunnen worden met dit argument. Jan-Peter Balkenende (Verfoeid Zij Zijn Naam) is premier van Nederland, niet lijsttrekker van het CDA voor het Europese parlement. Van Baalen verkoopt onzin.

Ten tweede valt Van Baalen de Partij voor de Vrijheid van Wilders aan vanwege diens “bouw een muur om Nederland”-mentaliteit. Maar even verderop in zijn column pleit Van Baalen doodleuk en met trots voor de immigratiebeperkingen die de VVD in Europa voorstaat. Hoe krijg je het voor elkaar?

Hoe kun je Wilders aanvallen voor diens gebrek aan zeevaardersmentaliteit, hem verwijten dat hij een muur om Nederland wil bouwen, hem verwijten dat hij de open blik mist die Nederlanders eeuwenlang hebben gehad en die Nederland ‘groot’ hebben gemaakt – en dan, drie paragrafen later, gewag maken van het immigratie-beperkende karakter van het VVD-verkiezingsprogramma in Europa? Moet de conclusie dan zijn dat de VVD ook ‘bang’ is, en een muur rond Nederland danwel Europa wil neerzetten? Het is gewoon idioot wat Van Baalen schrijft.

Totdat Hans van Baalen naar breinchirurg gaat en de kronkels in zijn kop recht laat zetten, voor zover dat al kan, dient de man niet één enkele stem te krijgen. Want je moet er toch niet aan denken dat hij straks voorstellen moet gaan schrijven, waar wel veel meer paragrafen in gaan…

Één reactie op “Hans van Baalen moet naar de dokter”

Reacties zijn gesloten.