Categorieën
Featured

PvdA Statenlid eist aftreden Bos


En weer roept een zittend PvdA-kaderlid op tot vervanging van Wouter Bos als partijleider. Gohdar Massom, Statenlid van de provincie Noord-Holland, vindt dat Bos zijn conclusies moet trekken en de leidersmantel af moet leggen. Hij stuurde uit het niets een verklaring op, die hier in zijn geheel geplaatst wordt.

Moet Bos zijn partijleiderschap neerleggen?

De PvdA verloor bij de Europese Parlementsverkiezingen van 4 juni 2009 vier van de zeven zetels en hield er drie over. Bijna de helft van het aantal kiezers dat in 2004 bij de verkiezingen voor het vorige Europarlement nog PvdA stemde, deed dat nu niet meer.
Dit is de derde achtereenvolgende verkiezingsnederlaag van de PvdA onder leiding van Wouter Bos.

Bos heeft het vertrouwen van de kiezer verloren. De sociale democratie in Nederland leidt nu enorm onder de elitetop van Bos. Bos wil alleen zijn eigen verhaal horen. Hij verzamelt mensen om zich heen die het met hem eens zijn. Critici binnen de partij wil hij niet horen.

In de ogen van Bos maakt iedereen fouten behalve hijzelf. Hij geeft Thijs Berman de schuld van de verkiezingsnederlaag terwijl hij zelf vrij afwezig was tijdens de Europese verkiezingen.

In een interview met de Volkskrant diskwalificeerde Bos PvdA lijsttrekker en europarlementair Thijs Berman openlijk. Bos zei dat Berman de zesde keus was!

Berman is gekozen in de ledenraadpleging. Met de uitlatingen van Bos geeft hij niet in de ledenraadpleging te geloven, maar in achterkamertjes benoemingen. Berman is in ieder geval door Bos zo beschadigd dat hij in de komende vijf jaar met moeite zijn werk voor de sociale democratie kan uitoefenen.

Bos kan de sociaal democratische gedachte niet goed overbrengen. Het lijkt alsof hij zelf niet in de sociale democratie gelooft. Hij heeft vrijwel geen contacten (meer) met de traditionele achterban van de partij. Binnen en buiten de partij komt steeds meer kritiek op hem. Onlangs zei minister Ronald Plasterk dat de PvdA een te elitaire partij is geworden die het contact met de achterban uit de volkswijken verloren is.

De verwachtingen voor de gemeenteraadsverkiezingen zijn uitermate negatief. De PvdA moet het signaal van de kiezer oppakken.

Het is tijd voor verandering. Het is tijd voor nieuw leiderschap.’

Gohdar Massom
Statenlid voor de PvdA in Noord-Holland.

Één reactie op “PvdA Statenlid eist aftreden Bos”

Waar PvdA-ministers vd Laan en Plasterk de media opzoeken én er wel in slagen om hún verhaal in de media te krijgen, daar is Wouter Bos ogenschijnlijk alleen maar bezig als een neutraal Minister van Financiën.

Van hem tot op heden weinig gelukkig gekozen woorden, maar des te meer daden!

Onbegrijpelijk dat de PvdA zichzelf niet op de borst heeft durven kloppen dat Bos (dus PvdA) de banken overeind heeft weten te houden.

Het was beter dit te blijven roepen dan Bos als partijleider aan te gaan vallen.

Ik snap de wanhoop van het statenlid Massom en het is aardig dat hij stoer genoeg is om de hoogste baas aan te pakken, doch
hij had beter een aanval kunnen openen op Mariette Hamer.

Wellicht niet zo sjiek, maar inmiddels is haar imago afgegleden naar “Vogelaar-niveau” oftwel heel schadelijk voor de partij.

Reacties zijn gesloten.