Categorieën
Featured

Situatie Diamantbuurt escaleert


De tasjesdragers (bontkraagjes, maar dan in t-shirt en met die rare tasjes onder hun oksel) zorgen voor steeds meer problemen in een deel van de Diamantbuurt. Het stadsdeelbestuur van Amsterdam Oud-Zuid is afgelopen week alweer in spoedoverleg bijeen geweest. Het aantal vernielingen neemt toe. Het stadsdeel overweegt de eerder verwijderde toezichtcamera’s weer terug te plaatsen.

Het gaat vooral om het Stadgenoot-kantoor, waar de wijkagent, maatschappelijk werkers en medewerkers van de gelijknamige woningbouwvereniging een oogje in het zeil houden. Het kantoor, met grote ramen, is het doelwit van wraaklustige tasjesdragers sinds de wijkagent er een lik-op-stuk beleid op na houdt. Wie een overtreding begaat, krijgt een boete. Bromsnor is druk geweest en dat pikken de tasjesdragers niet. ’s Avonds vliegen de stenen door de ruiten.

Vandaar dat Stadgenoot eindelijk besloot tot het plaatsen van rolluiken, al zijn het toch weer niet van die dikke rolluiken van gepantserd metaalkleurig staal, want dat geeft volgens Stadgenoot, maatschappelijk werkers en het stadsdeel de illusie van een ‘bunker’, en dat is niet de bedoeling. Dus worden de al ettelijke keren vervangen ramen nu beschermd door dik veiligheidsplastic.

Het stadsdeel had bepaalde toezichtcamera’s verwijderd, als handreiking naar de bontkraagjes toe. Maar die hebben daar kennelijk schijt aan, want de overlast neemt volgens toezichthouders toe. En dus komen binnenkort de gepantserde camera’s terug. Niet dat de tasjesdragers zich daar veel van aantrekken.

Toch ligt een ‘hete zomer’ niet in de lijn der verwachtingen. De eerste zwaarbeladen Volkswagenbusjes zijn vrijdagavond 3 juli vertrokken, en het hele weekeinde al zijn Marokkaanse huisvaders en -moeders druk bezig met het vol laden van hun eigen roestige busjes. (Al is de eerste nieuwe Mercedes GLK ook al gesignaleerd – er is vooruitgang.) En de kids gaan doorgaans mee, dus zal het de komende weken juist weer wat rustiger worden. Zou je denken.

Lees ook:
Oplossing voor Diamantbuurt-tuig
Wijkagent doelwit bontkraagjes

4 reacties op “Situatie Diamantbuurt escaleert”

hee uhh kaj, met mijn projectje om jongeren van de straat te houden had ik dus het initiatief gestart om ze politieke sites enzo te laten bezoeken. dan hebben ze wat te doen en kunnen ze het extreemrechtse beeld op internet dus gewoon bijstellen.

maar wwat ik zie ik nu? discussieert iemand eindelijk mee, doen ze wat jij wilt, vallen ze ze je niet op straat lastig, en dan ga jij ze gewoon even de mond snoeren. dat vind ik dus echt niet normaal. zo.

Arne, aannemend dat je dit serieus bedoelt:

Discussie op MIJN site is prima. Maar op MIJN site wordt niet gescholden, duld ik geen racistische taal en al helemaal geen gedreig met ‘dodenlijstjes’ en weet ik veel wat nog meer voor onzin. Dat verwijder ik direct.

Als het je erom te doen is het ‘extreemrechtse beeld’ Marokkaanse jongeren bij te stellen, dan is het wellicht aan te raden dat die jongeren eens kappen met het constant bevestigen van die vooroordelen.

Maak aan die jongeman alsjeblieft even duidelijk dat er ook nog zoiets als ‘fatsoenlijke omgangsnormen’ zijn waaraan bij voorkeur iedereen in dit land zich dient te houden.

En zeker op MIJN site.

Ik las het en vond het meteen een slecht geschreven rapnummer.
Blijkt nu dat het een beetje geen grapje was voor Kaj, die natuurlijk ergens wel gelijk heeft.
Voor je het weet wordt er alleen maar dom geluld.
Maar wat wilde die jongen nu eigenlijk zeggen?

Reacties zijn gesloten.