Categorieën
Analyses Voorpagina

Telegraaf? Vuile opruiende leugenaars

De Telegraaf weet dondersgoed wat voor vlees het in de kuip heeft waar het om de eigen lezers gaat. Het IQ is niet al te hoog en ze zijn vrij makkelijk op te ruien met leugens en bedrog. Een nieuw dieptepunt bereikte De Telegraaf met dit artikel, waarin het in de kop claimt dat iemand de PvdA aanklaagt. Dit is natuurlijk niet waar; enkele ex-leden van de PvdA, die nu een eigen partij hebben opgericht, worden aangeklaagd. Daarmee is het bericht feitelijk onjuist maar dat interesseert die, eh, ‘krant’ niet; als men de PvdA maar kan bashen.

De kop is ‘Aangifte tegen PvdA’ en in de lead wordt doodleuk uitgelegd dat niet de PvdA, maar enkele ex-leden — nu verenigd in de nieuwe partij Djip Read — worden aangeklaagd door een inwoner van een gemeente waar PvdA-raadsleden uit de partij stapten uit onvrede over de burgemeester van die plaats.

Zoals te zien in de reactiepanelen, leest het Telegraaf-volk de artikelen tegenwoordig al niet eens meer, laat staan de eerste drie regels van de lead, en men gaat stevig tekeer tegen de PvdA. “Hoe ontstellend dom kun je zijn?”, zou je denken. Maar goed. Eigen reactie opgesteld waarin ik geduldig en helder en duidelijk uitleg dat de kop en de kern van het artikel feitelijk onjuist zijn, en raad eens: niet geplaatst.

“U heeft gereageerd op een artikel op telegraaf.nl. Onze moderatingteam heeft uw reactie beoordeeld en geoordeeld dat uw reactie niet voldoet aan onze huisregels. Uw reactie is niet vrijgegeven voor publicatie op telegraaf.nl.”

Ja, doh. Natuurlijk was de reactie tegen de huisregels; het was een objectieve, op waarheid berustende uiteenzetting, en dat kan natuurlijk niet.

10 reacties op “Telegraaf? Vuile opruiende leugenaars”

Je bent niet de enige hoor, ik word ook regelmatig geweigerd.
Ik lees de krant regelmatig en het valt me op dat er te pas en
te onpas af gegeven wordt op linkse ‘geitenwollensokken’figuren
terwijl het helemaal niet relevant is. Veel domme lezertjes bij
deze krant, maar dat hebben ze volgens mij wel graag, die zijn
makkelijk te beïnvloeden , toch….;o)

Net als vele anderen wordt ook van mij regelmatig commentaar geweigerd. Met behulp van hun warrige regels kunnen ze dit gemakkelijk doen, ondanks dat ze het woord persvrijheid regelmatig van de daken schreeuwen. Maar ik vind het eigenlijk helemaal niet zo erg. Met wat ze wegpoetsen en weigeren te publiceren geven ze overduidelijk aan wat de waarheid is en wat ze proberen te verbergen. Een bekende uitgever gaf het eens uitstekend weer: “Een redacteur (lees moderator) wordt aangesteld om het kaf van het koren te scheiden en er voor te zorgen dat alleen het kaf wordt gepubliceerd!”

Reacties zijn gesloten.