Consultancy

Strategisch communicatieadvies,  advisering over draagvlakverbreding en communicatie- en mediatraining – ik bied het u allemaal op projectbasis, met nazorg. Gecombineerd, of apart.

Lezingen
Als schrijver van Megafoonpolitiek weet ik wat werkt in politieke communicatie. Veel van wat nu allemaal nieuw lijkt – een Donald Trump, een Vladimir Putin, de polarisatie, de trucs – is allemaal al eens eerder voorbij gekomen. De toekomst is misschien onzeker. Maar als één ding als een paal boven water staat, dan is het dat de trucjes die politieke communicatoren gebruiken vrij letterlijk zo oud zijn als de weg naar de eerste door mensen bewoonde grot. Ik spijker uw gehoor er graag over bij in bij vlagen geestige en in ieder geval confronterende lezingen. Opdat uw publiek weet: het lijkt allemaal nu heel erg, maar het was echt véél erger.

Strategisch communicatieadvies
Mist u een helicopterblik? Een onafhankelijke, frisse en kritische blik op uw communicatiestrategie – of wilt u die ontwikkelen? Is er behoefte aan ‘managing the boss‘? Aan een heidag waarbij de neuzen dezelfde kant op komen te staan? Of is er behoefte aan een kritisch klankbord en wellicht een portie tegenspraak? Daar worden plannen doorgaans veel beter van.

“Een goed bestuurder organiseert zelf de eigen tegenspraak”

Draagvlakverbreding
Heeft u uw zinnen gezet op het lanceren van een communicatiecampagne rondom een (maatschappelijk) onderwerp? Wilt u een lobbytraject op poten zetten? Dat heeft tegenwoordig weinig zin zonder publieke component, want een breed draagvlak is vaak nodig. Daarvoor zijn social media onontbeerlijk.

“Met alleen kopjes koffie drinken kom je er niet meer in een lobbytraject”

Media-advies
Of: moet u vanavond aanschuiven bij een praatprogramma? Vereist uw functie dat u met enige regelmaat woordvoering doet, of spreekt met media?

Ik sta u graag terzijde. Neem vrijblijvend contact op via blog@kajleers.nl of bel mij op 06-29022496.