Categorieën
Featured

Geenstijl.nl geblokkeerd in Tweede Kamer


Dus je zit in de Tweede Kamer vanwege een klus, rommelt wat op je twitter-pagina, ziet iemand een link plaatsen en je klikt erop. De link blijkt van Geenstijl.nl te zijn, maar daar kom je niet terecht. In plaats daarvan staar je naar de waarschuwingspagina van…een Solcon-filter. WTF!? Geenstijl.nl wordt geblokkeerd in de Tweede Kamer!

Zie hier een screenshot van het plaatje dat je te zien krijgt.

Da’s toch raar. Maar goed, er staat een linkje bij waar je op kunt klikken voor een uitleg. En dan krijg je dit:

Goed. Dat was het dus: het Solcon-filter kwam op de Geenstijl-homepage de afkorting ‘milf’ tegen. Voor de n00bs: da’s ingliesh voor ‘moeders die ik wel zou willen neuken’. En dat mogen de milfs in de Tweede Kamer kennelijk niet zien.

24 reacties op “Geenstijl.nl geblokkeerd in Tweede Kamer”

Mwah. ‘Journalisme’ zou ik het nou ook weer niet willen noemen. Maar ik vond het wel opmerkelijk!

Dus jij drukte ook onmiddellijk op de optie “onterecht gevlokkeerd”?
Zo’n filter kan leren, meestal kunnen sites weer eenvoudig worden toegevoegd, maar men moet het dan wel weten.
Zo klantonvriendelijk zal de provider toch niet zijn?

MILF in de Tweede Kamer, dacht het niet. Zoals de Engelsen zeggen: politics is showbusiness for ugly people.

Raar. Volksvertegenwoordigers, wordt allen eens WAKKER.
Je zit daar om ons te vertegenwoordigen, ja? Jullie moeten het beleid van de regering controleren. Jullie bekleden in ons staatsbestel de hoogste positie die er is. Verantwoording leggen jullie alleen af aan ons, de kiezers. Als er *ergens* een plek is in onze democratie waar je ongehinderd toegang moet hebben tot ALLE informatie in de publieke ruimte, dus ook tot het volledige arsenaal op het internet, dan is het wel in de TK. Jullie mag je voor wat betreft je informatievoorziening NOOIT door een ander laten beperken. Anders ben je de functie van volksvertegenwoordiger niet waard en moet je opstappen.

Voor de nog volgende reageerders: ik heb een tweetal reacties inmiddels verwijderd wegens taalgebruik dat ik hier niet wens.

Je bent hier te gast in mijn digitale huis, waar ik de regels bepaal. Dus als je hier om wat voor reden dan ook losgaat en je ziet dat je reactie niet geplaatst is, dan is dat een dikke jammer. Erover mekkeren heeft geen zin.

Dus goe gewoon alsof je bij je oma op bezoek bent terwijl je weet dat ze je een vette erfenis kan nalaten, als je maar aardig en netjes blijft.

Je had voordat je zo’n sensatie scoor verhaaltje online eerst moeten controleren op welk netwerk je uberhaupt zat te werken. Uit betrouwbare bron weet ik nl dat er bij de TK namelijk geen gebruikt wordt gemaakt van filters en al helemaal niet van Solcon.

Jammer dat je niet de moeite neemt te rectificeren dat je gewoonweg dik de fout in bent gegaan. Want op het TK netwerk zat je iig 100% zeker NIET te werken!!

Oh ja, en nog vreemder dat als je ‘op een klus zit’ eventjes aan je twitterpagina zit te werken?!?
Echt reclame lijkt me dat!!

Luister eens even, anonieme lafaard met je ‘betrouwbare bronnen’:

Als je mensen ergens van gaat beschuldigen, doe dat dan met open vizier en gebruik in ieder geval je echte naam. It’s the decent thing to do. Anders kan ik je niet serieus nemen.

Verder: ik zat daar, douwde een UTP-kabel in mijn laptop, ging aan het werk, Twitterde ondertussen wat — waar mijn werkgever geen bezwaar tegen heeft, ga dus maar uitjanken bij de jouwe — et voila.

Go Kai! Ik vindt mijn weg naar jouw plekje op het web helemaal via Geenstijl terug. Misschien moet je een Internet offensief starten zodat elk respecterend journalistiek medium het woord ‘milf’ in zijn/haar pagina opneemt. Is het Internet helemaal plat in de tweede kamer.

Zit dit even door te lezen maar hoe laf je prutsklungel dan mag vinden: hij heeft wel gelijk. Ik werk momenteel namelijk ook bij de 2e kamer en daar maken ze geen gebruik van filters voor internetconnectiviteit. Ze hebben wel een proxy maar geen solconfiltersoftware.

Het wordt nu wel vermoeiend, hoor!

Leers legt het nog één keer uit.

1. Neem een laptop.
2. Loop de perstoren van de TK in.
3. Prik een UTP-kabel in je laptop.
4. Start browser.
5. Ga naar een site waar het woord ‘MILF’ in voorkomt.
6. En zie je verkeer geblokkeerd.

Meer of minder kan ik er niet van maken.

aangezien ik hier ’toevallig’ nog zit (in de 2e kamer, overwerken is een bitch) heb ik moeten zien dat je toch echt geen gelijk hebt. ik zit nu met mijn gebruikers account te werken op het 2e kamer netwerk en kom gewoon alle sites met milf op. geen probleem. denk toch dat je op een ander netwerk aanlogt als je zomaar een utp kabel in de perstoren pakt en in je laptop stopt.

Tja, dan heeft men er misschien iets aan gedaan in de tussentijd, ik weet ’t ook niet. Ik zag wat ik zag, en that’s it. Ik ben er nu twee weken of langer niet geweest, en Geenstijl heeft tenslotte contact opgenomen met de IT-desk van de TK. Die zeiden vast niet voor niets dat er “iets” aan de hand was.

Hoe dan ook, ik ben alweer twee weken verder in de tijd en er zijn véél belangrijker dingen gaande in de wereld.

Moving on…

Reacties zijn gesloten.