Categorieën
Featured

Gebrek aan vergunning legt renovatie deel ‘Prachtwijk’ stil


Een belangrijk deel van een honderdduizenden euro’s kostende renovatie van de Amsterdamse Diamantbuurt is tot nader order stilgelegd. De woningbouwcorporatie en het stadsdeel waren vergeten een vergunning aan te vragen voor het opknappen van monumenten, wat veel woningen in de ‘krachtwijk’ zijn. De bouwvakkers zijn naar huis gestuurd en kunnen dus andere klussen doen, terwijl de bedrijven waarvoor ze werken vermoedelijk gewoon doorbetaald worden.

Je gaat aan monumenten zitten. Dan moet er toch ergens in je organisatie iemand zijn bij wie een lampje gaat branden? Maar nee, dat alarm ging nergens af. Vermoedelijk pas toen die passerende ambtenaar de boel stil legde, maar ja, dat was te laat. Nu moeten aannemers gewoon doorbetaald worden en gebeurt er waarschijnlijk maanden niets. De vraag is alleen nog bij wie de rekening komt te liggen: het stadsdeel of de woningbouwcorporatie. Hoe dan ook: beeld!

Overigens. Die stijgers daar zo lang laten staan in de zomervakantie-periode is wel dé uitnodiging voor inbrekerstuig. Hoe lang moeten de bewoners angstig en bevend in die stijgertroep zitten?

Één reactie op “Gebrek aan vergunning legt renovatie deel ‘Prachtwijk’ stil”

“De vraag is alleen nog bij wie de rekening komt te liggen”

Bij wie denk je zelf?
Bij de bewoners van de wijk natuurlijk, al of niet binnen- of buitenlander, met of zonder plastic zak, of met of zonder volkswagenbus of SUV.

Reacties zijn gesloten.