Categorieën
Featured Meningen

…maar wie lekte de Miljoenennota?

Dat blijft nog steeds de vraag, want Paul Tang erkent dat hij dit weekeinde alleen de Macro-Economische Verkenning 2010 (M.E.V.) van het CPB heeft gelekt aan Frits Wester van RTL Nieuws. De pagina uit de begrotingsstukken waarmee Geenstijl.nl aantoonde dat de PvdA-fractie lekte, komt uit die M.E.V.  Maar wie lekte op vrijdag 11 september dan de Miljoenennota aan de NOS?

Paul Tang laat in een SMS’je weten zijn handelen – het lekken van de M.E.V. aan Wester – “stom” te vinden. “En dat (alles) voor alleen de M.E.V.”, typt hij. Want Tang krijgt op zijn donder van zijn fractiebestuur: hij mag een maand lang niet het woord voeren over zijn portefeuille, een zware straf voor een Kamerlid dat juist aan de vooravond van de Algemene Politieke en Financiële Beschouwingen van Prinsjesdag staat – prime time voor ieder Kamerlid met financiën in zijn of haar portefeuille.

En de M.E.V. laten lekken, dat is een peulenschil vergeleken bij de Miljoenennota. Is de M.E.V. vooral een technische verhandeling met veel cijfers, in de Miljoenennota staat het echte politieke vuurwerk.

De zoektocht is dus nog niet voorbij, kortom. Wellicht dat iemand ook even één van de pagina’s uit de Miljoennota negatief kan uitlichten, opdat het partijlogo duidelijk wordt?

Verder is Balkenende natuurlijk weer eens zo hypocriet als maar kan. Want Balkenende hamert ieder jaar weer op embargo’s voor Prinsjesdag, terwijl de man die jaren lang zijn persoonlijke assistent, spin doctor en vertrouweling in Den Haag  was de bijnaam ‘Het Lek’ heeft: Jack de Vries, tegenwoordig staatssecretaris van Defensie. Die vandaag nog een vakbondsvoorzitter kapittelde omdat die voor zijn beurt zou hebben gesproken.

Belachelijk. De Vries heeft niet voor niets die bijnaam gekregen. Als hij schadelijke informatie kon lekken over een concurrent, dan liet hij het niet na. Reken maar dat het in samenspraak met, en goedkeuring van Balkenende ging. En nu meehuilen met wolven…

Oh well, het blijven CDA’ers, zullen we maar denken: hypocrisie is de bijnaam van de bijbel en liegen mag gewoon van God.

16 reacties op “…maar wie lekte de Miljoenennota?”

Alle politieke leden zijn en leugenachtig en hypocriet.
Als je ze allemaal volgt doen ze stuk voor stuk uitspraken waar je ze later aan kan ophangen omdat ze ze niet nakomen.
Helaas politiek eigen in dit land ,helaas.

Ja, laten we eerlijk zijn… iets lekken wat je niet hoort te lekken is gewoon fout. Niet stom maar fout… of het nu de hele nota is of de M.E.V. Je hoort het niet te doen en verliest daarmee je geloofwaardigheid in de politiek. Aftreden of ontslaan, de enige optie….

@John
Wat u zegt is gewoon niet waar. Ja, er zijn politici die niet zo netjes zijn, maar zij zijn niet anders dan u, dan mij of onze buurman. Ook zij zijn gewoon mensen.

En ‘dit land’ valt nog reuze mee, kan ik u zeggen. In de landen om ons heen (Belgie, Engeland, Italie, Frankrijk) is het vuile spel nog veel, veel erger.

Ik vindt als je in nederland in de politiek wilt dat je je er terdege van bewust moet zijn dat je onberispelijk bent en blijft. Het verleden vindt ik daar niet heel belangrijk bij. Je bent in de politiek om de belangen van de burgers te dienen en je land. De partij heeft alleen een ideologie om bepaalde dingen te sturen of richtlijnen te maken. En dat doe je alleen als je volledig integer wilt zijn en niet op voorhand door leugens je gelijk wilt halen. Wat er in de landen naast ons gebeurt maakt me niet uit. Het is niet zo dat als het daar erger is het bij ons ook maar kan, als het maar in mindere mate gebeurt.

Volstrekt mee oneens. Dan kun je zeker een derde van de Tweede Kamer plus een handjevol staatssecretarissen en ministers ontslaan. Lekken ‘hoort erbij’ in Den Haag.

@ kaj
Dat kan wel zo zijn, maar dat wil toch niet zeggen dat we er in nederland mee eens moeten zijn, alleen omdat het in andere landen erger is? Beetje vreemd verweer. Overigens, weet niet wat jij en je buurman verdienen, en hoeveel macht jullie hebben. Maar als je verantwoordelijk werk doet, zal je je daar naar moeten gedragen!

Dus lekken hoort erbij en vergoelijk je het gedrag van wat ze doen.
Je accepteert dus ook als ze zinloos belastinggeld verspillen of idote beslissingen nemen waar iedereen last van heeft want dat hoort er ook bij,toch?
Als je op dat niveau wilt meekomen gaan we richting de bekende ‘bananenrepubliek’ .
Al moet ik zeggen dat het er behoorlijk op lijkt.
@jordy ik vermoed dat kaj een beetje zijn achtergrond probeert te verdedigen en als het een andere kant op gaat hij wel fel van leer trekt. Klopt dit wat kaj?

Jongens, niet gaan speculeren over achtergronden als je iemand helemaal niet kent. Da\’s niet netjes, je lijkt dan wel zo\’n niet-geinformeerde politicus…

Wat ik zeggen wil is dat er een grote kloof gaapt tussen de wens (lekken mag niet) en de realiteit (veel mensen lekken).

Je mag ook niet de Belasting tillen. Je mag niet je verzekering tillen. Je mag een leeg blikje niet op straat gooien. Etcetera, etcetera.

Daar heb je een punt.
Maar als de politiek in dit land niet betrouwbaar is in zijn gedrag kan je als burger ook niet aangesproken worden op laakbaar gedrag.
En de politiek wil juist dat de burger gehoorzaamt dus moeten ze zelf ook onberispelijk zijn.
Iets met de pot enzo wordt het verhaal anders

“Je mag ook niet de Belasting tillen. Je mag niet je verzekering tillen. Je mag een leeg blikje niet op straat gooien. Etcetera, etcetera”

Wat wil je zeggen, dat doen we allemaal wel? Vind je het heel erg als IK daar niet aan mee doe? Iets met normen en waarden. En vooral: neem je eigen verantwoordelijkheid en schuif die niet af met: iedereen doet het dus….

Kijk in de spiegel!

Laat het even duidelijk zijn dat de hypocrieten altijd degenen zijn die reageren onder dit soort artikelen of hebben we toevallig te maken met 16 miljoen heiligen in Nederland?

De pot verwijt weer eens..

Reacties zijn gesloten.